nieuws26 november 2021

Duurzaamheid is Colac: het verhaal achter onze Greener Planet Award

Colac is er bijzonder trots op om zichzelf de allereerste winnaar van de Greener Planet Award, een van de belangrijkste KMO-duurzaamheidsprijzen voor de voedings- en drankenindustrie in de EU – ook wel bekend als The Foodies, te mogen noemen.

We zijn blij erkend te worden voor onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid in de voedingsindustrie, net als die van onze producten en verantwoorde productieprocessen. Wees gerust, we hebben nog genoeg doelen om na te streven - de een nog ambitieuzer dan de ander.

Duurzaamheid zit in ons DNA

Eerst en vooral: duurzame bedrijfsprocessen zijn al langer deel van Colac. Als KMO hebben we altijd het voordeel gehad dat we ons echt konden toeleggen op perspectieven op lange termijn. Bijvoorbeeld, investeringen in duurzame initiatieven zoals waterrecuperatie en filtratie-innovatie. Weinig financieel gewin, maar wel veel potentieel voor een duurzame toekomst.

Niet alleen onze bedrijfsprocessen vergroenen we voortdurend. Het gaat nog veel verder. Zo optimaliseren we regelmatig de werkomgeving van onze medewerkers, verbeteren we de inhoud van onze producten en beoordelen we de belangrijkste gebieden waar we afval nog verder kunnen verminderen. Het maakt allemaal deel uit van onze aanpak, en die is gericht is op de toekomst en de durf om daarvoor te innoveren.

Een duurzame Belgische voedingsindustrie

Voedsel staat centraal in het leven van de mens op aarde. Dat maakt een duurzame voedingsindustrie iets waar we allemaal voordeel uit halen. Een duurzame Belgische voedingsindustrie zorgt voor gezonde voeding, bewust ondernemen en een gezonde planeet.  Duurzaamheid is een breed begrip. Eentje dat zich niet alleen beperkt tot groene energie of het elimineren van fossiele brandstoffen. Duurzaamheid is een verhaal van veel hoofdstukken. Hoofdstukken over processen, innovatie, arbeidsomstandigheden en – bovenal - mensen.

Met de Greener Planet Award onder de arm, kijken we ernaar uit om nóg verder te gaan op het pad van duurzaamheid. Zo willen we onze inspanningen op het gebied van recycling en afvalscheiding verder verhogen en zorgen voor extra investeringen in een duurzame bedrijfsvoering - in lijn met de markttrends.

Over de KMO-prijzen voor duurzaamheid - The Foodies

De Food and Drink SME Sustainability Awards (kortweg The Foodies) vieren de verduurzamingsprestaties van 290.000 kleine en middelgrote ondernemingen die samen 99% van de Europese voedings- en drankindustrie uitmaken. Naast de Greener Planet Award zijn de Foodies bekend voor twee andere categorieën, bedoeld zijn om groene innovatie te vieren: de Belgische bierspecialist Léopold7 won de Healthier Living-award, terwijl duurzame food app Too Good To Go de Next-Gen Innovator-award mee naar huis nam.

Genoeg gelezen? Laat ons jouw verhaal schrijven.

Jouw traject begint bij Colac. Met onze dessertsauzen, fruitbereidingen en warm flavour bereidingen geef je jouw producten net dat extraatje. Wij stellen graag onze expertise ter beschikking om te kijken waar we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Of het nu gaat om productieverbeteringen, aanpassingen aan recepten of zelfs geheel nieuwe producten, contacteer ons en we werken graag een oplossing uit op jouw maat.

Contacteer ons