nieuws31 januari 2019

Colac in China

Met een stevige basis in Europa, werd er door Colac uitgekeken naar andere markten. Gezien de sterke economische groei in China koos Colac ervoor om deel te nemen aan de FHC beurs in Shanghai. De eerste deelname in 2015 was vooral bedoeld om de markt wat te leren kennen en te begrijpen. Azië heeft een heel andere culturele achtergrond dan Europa en dat vertaalt zich ook in het consumentengedrag. Door deel te nemen aan Food and Hotel China (FHC) in Shanghai, kon Colac polshoogte nemen van de interesses en smaken van de Chinese markt. 

Na een aantal succesvolle deelnames in 2015-2016-2017 en 2018, zocht Colac een permanentere oplossing om te kunnen inspelen op de vraag van de Chinese markt. Een aantal opties werden afgewogen maar om de culturele verschillen en de taalbarrière werd er gekozen om iemand in China in dienst te nemen. Fiona is van start gegaan bij Colac in januari 2019, als verantwoordelijke verkoop van de Chinese en Aziatische markt. Ze is onze lokale en eerste contactpersoon voor de Chinese en Aziatische markt.

 

 

Om haar volledig in te wijden in de Colac wereld, verbleef ze een week bij Colac in Beerse om de kneepjes van het vak en de producten te leren kennen. Het was ook de ideale gelegenheid voor de Belgische collega's om haar in te wijden in de Europese cultuur. Daar hoort uiteraard ook een borreltje bij. 

1/4
2/4
3/4
4/4

We wensen Fiona nog veel succes! 

Geert Vermeersch

Genoeg gelezen? Laat ons jouw verhaal schrijven.

Jouw traject begint bij Colac. Met onze dessertsauzen, fruitbereidingen en warm flavour bereidingen geef je jouw producten net dat extraatje. Wij stellen graag onze expertise ter beschikking om te kijken waar we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Of het nu gaat om productieverbeteringen, aanpassingen aan recepten of zelfs geheel nieuwe producten, contacteer ons en we werken graag een oplossing uit op jouw maat.

Contacteer ons